Rogers Residence

These photos of the Rogers Residence represent three projects completed over a span of about eight years. Initially, we converted an unused attic storage space to a large playroom for the grandchildren. The addition of a large rear dormer, overlooking the original deck, gave the attic the light and open feeling that makes the room inviting for the children.

Years later, when we remodeled the kitchen (featuring maple cabinetry and solid surface counters) we added a whole wall of cabinets with an accommodation for just the right sized table to retain the eat-in feature.

The main feature of the most recent project is a screened sleeping porch accessible from the owner’s office and master bedroom. The porch features composite flooring that will not rot when the winds blow the rain in through the screens, and a vaulted ceiling with bead-board ceiling boards visible between the exposed rafters. The second feature of the project is a large 2-level composite patio deck at grade with built-in bench seating and partially shaded by the new porch above. Finally, we gave the existing deck a facelift using the same composite decking material used on the new patio deck below.

Huntingdon Valley, PA